פסטיבל הבירה החברתי ה -2 [2023] - קיבוץ רבדים
הפעם האחרונה שהפסטיבל התקיים היה לפני הקורונה ואז העולם נעצר. אז סוף סוף העולם חזר ועימו שוב פסטיבל הבירה החברתית בקיבוץ רבדים. המיקום מושלם מרחק של שעה מפחות או יותר כל מקום בארץ. המקום מושלם - מדשאה קיבוצניקנית יפה אך לא מטופחת מדי שבתוכה סודרו להם ביתני בירה של בשלנים ביתיים שרצו לתת לכולם לטעום ממה שהם עושים אצלם בבית במרפסת, בגינה או באמבטיה. ומה שמדהים וממש עושה טוב על הלב הכל למען מטרה חברתית ללא כוונת רווח ותרומה לקהילה לארגון פאראגרוטאלי.
אז מה היה לנו שם? היתה בירה (תיכף הפירוט הגדול), היה אוכל,
הייתה מוזיקה, היו כסאות זרוקים בדשא ובעיקר אוויריה כיפית ופשוט יום שישי של
בוקר/אחה"צ מושלמים של פאן.
מטרה חברתית ותרומה לקהילה
מדובר במפגש חברתי על טהרת ההתנדבות והמטרה שלו היא גיוס כסף
לעמותת פאראגרוטאלי שעוסקת בימים חוויתים לילדים עם מוגבלויות. במקום לא מתבצעת מכירה של בירה ולמעשה כל בירה בעלות של 10 שקלים מועברת כתרומה לפרוייקט המאוד מיוחד הזה שמאפשר נהיגה
במכונית מיוחדות מותאמות אישית לילדים עם מוגבלויות.
הבירות
1. אי-פי-אה סאואר בתיבול סברס - בירבאזר
בירה ורודה למראה עם גוף קליל וטעם סברס מתקתק מפצה במידה על הסאור החזק והמרירות של הכשות. בהחלט טעים ונעים לשתות.
2. אי-פי-אה - הברז של ארז
לפי השילוט ארז נולד ב 1960. לא ברור מתי התחיל לבשל, אבל הוא יודע את העבודה. בשביל IPA לא מסחרי הכל היה במקום - מרירות, צבע וטעם שהשתלב.
3. לאגר פלוטו - מבשלת התירוץ
מבשלת התירוץ הוקמה בבאר שבע ב 2013 ומאז מבשלת בירה ביתית במגוון טעמים וסוגים. הלאגר העבה הלא מסונן היה נחמד ושווה לטעום כי הוא שונה ממתכון הלאגר מקורי.
עוד בירות של הפסטיבל
4. דובל-קוסט IPA של דקס
בירה נחמדה לאוהבי הסוג. מבשלת בירת בוטיק ביתית מכפר סבא. עושים 5 סוגים של בירות מרעננות ולא מסוננות
5. Up and Away - IPA
במקרה זה פגשנו את נציג הקיבוץ
המקומי שמבשל בזמנו הפנוי. בירה הייתה מאוד מעניינת ובשביל IPA היא הייתה מאוד יבשה. ממש מזכירה טעם של יין לבן יבש ביותר. נתן לנו גם לטעום סיידר שהוא מייצר מתפוחים. היה מצויין ושוב מאוד יבש ואחר מכל דבר אחר שטעמתי.
6. ברד בירה-אננס
כבר לא זוכר מי בישל או הכין או זרק במכונת הברד. טעם כשותי חזק ביותר שנלחם עם טעם האנס המתקתק בהחלט שווה טעימה. לגברים ולא לילדים.
האוכל
בדוכן במרכז המדשאה בתוך מבנה עץ מקומי הוקמה הקפטריה של האירוע. מבחר מצומצם אך משובח של אוכל דרום אמריקאי בלחמניות מקומיות. לחמנייה קלועה עם קרעי אסאדו שבושל זמן רב ולחמניה ארוכה ושמנה שבתוכה חנתה נקנקית צ'וריסו עם מלא טעם. מתוך מיכלי נירוסטה ניתן היה להוסיף צ'ימצ'ורי, כרוב לבן וחמוצים.
פשוט, כפרי וטעים. ממחקר זריז עולה כי היה בקיבוץ גרעין של בוגרי השומר הצעיר שהגיעו לקיבוץ בשנת 1953 מארגנטינה. אולי ניטע הטעם הזה מאז. עם זאת הקיבוץ הוא סיפורה של של ישראל וקיבץ בתוכו מאז הקמתו צברים, ניצולי שואה ועולים חדשים משלל גלויות שונות.
המוזיקה
להקה מקומית מאוד סימפטית משאיר לכם לשפוט לבד פה בקליפ.
לסיכום ובסך הכל
כדאי, מומלץ ושווה להגיע לחוויה פרינג'ית מקומית קיבוצניקית כיפית כדי לטעום בירה שבושלה בהמון אהבה וכיף של מבשלים ישראלים מצויינים והכל מטרה מדהימה של תמיכה בעמותה שעושה רק טוב לילדי מוגבלויות.
בירות ישראליות מומלצות לרכישה אונליין
בחרנו עבורכם.ן קולקציה של קראפט ישראלי במגוון סגנונות