מבשלת בירת איכות מליטא - Volfas Engelman
סיפורה של מבשלת Volfas Engelman החל כבר באמצע המאה ה-19, עם הקמת מבשלת בירה בעיר קובנה שבליטא על ידי רפאלס וולפאס. המבשלה עברה בירושה לבנו, איזרס ברס, ובמהרה התמזגה עם מבשלה שכנה- "אנגלמן" המיתולוגית.
לאורך המאה ה-20 הסוערת שידעה תהפוכות רבות, המשיכה המבשלה להשתנות ולהתפתח. בשנת 1994 הופרטה, ובשנות ה-2000 חזרה לשורשיה ואימצה שוב את שמה ההיסטורי - "וולפאס אנגלמן".
למבשלה מגוון רחב של בירות ומשקאות אלכוהוליים ולא אלכוהוליים אחרים, והבירות שלה ידועות בטעם ומחיר מעולה. היא מציעה בירות לאגר, חיטה וגם בירות קראפט חדשניות, כולן עשויות מחומרי גלם איכותיים שנבחרים בקפידה. המבשלה מייצאת את הבירות שלה למעל 30 מדינות ברחבי העולם.
מעבר לייצור בירה, Volfas Engelman פעילה גם בתחום החינוך והקהילה. המבשלה מקיימת סיורים מודרכים, טעימות בירה ואירועים שונים, ומאפשרת לציבור הרחב להכיר את תהליך ייצור הבירה ואת מסורת השתייה בליטא.
המבשלה היא דוגמה נהדרת למבשלה מודרנית המשלבת מורשת עשירה עם חדשנות וקיימות. המבשלה מייצרת בירות איכותיות תוך שמירה על הסביבה, ותורמת רבות לקהילה המקומית ולתרבות הבירה בליטא.
המבשלה היום
כיום המבשלה נמצאת בעיצומה של המאה השנייה של הפעילות שלה. המבשלה התרחבה ומייצרת לא רק בירות אלא גם סיידרים, קוקטיילים, בירה שחורה ומשקאות קלים. מגוון הבירות שלה רחב וניתן לחלק אותו לבירות הקלאסיות של המבשלה ולבירות מיוחדות שסופגות השראה מסגנונות ומסורות בישול שונים מרחבי העולם.
קולקציית טעמי העולם של Volfas Engelman
קריק: כך למשל, המבשלה מייצרת את בירת הקריק הפופולארית, בירה חמוצה בטעם דובדבנים, מתוקה ופירותית. מקורו של סגנון הבישול הזה הוא בבלגיה והדובדבנים הטריים מוסיפים לתהליך התסיסה בעזרת הסוכרים שלהם.
בלטיק פורטר: בירה מתקתקה, קרמלית ומרירה, ידועה בתור הפורטר היחידה ברחבי העולם שעוברת תהליך של תסיסה תחתית.
IPA: בירה צלולה עם ארומה כשותית ומרירות חזקה.
בלאנק: בירה בלגית בסגנון חיטה עם טעמים קלאסיים ועדינים.
APA: הפייל אייל האוסטרלי של המבשלה היא בירה ארומטית וקלילה, שמיוצרת עם זן כשות נדיר מאוסטרליה וניו זילנד.
בירות קלאסיות
סדרת הבירות הקלאסיות כוללת בירות לאגר ליטאיות ואיכותיות, שמיוצרות כבר שנים רבות על ידי המבשלה. הרינטקיניס היא בירה ליטאית ואחת הבירות המובילות של המבשלה, שבושלה כבר לפני מלחמת העולם השנייה. לצידה נמכרת גם ה- Rintkins Draught החדשה יותר והפחות מסוננת. בירות נוספות הן בירת ה-Helles שמבושלת בסגנון גרמני וה-Balta Pinta, בירת חיטה בסגנון בווארי.
אחריות סביבתית וקיימות
בהיותה מחויבת לצמצום נזקים סביבתיים, וולפאס אנגלמן מובילה בגישה הירוקה שלה. המבשלה משתמשת בחשמל ירוק, מיישמת שיטות לצמצום צריכת מים ומקדמת מיחזור, כולל שימוש בחומרים ממוחזרים באריזות. בנוסף, המבשלה שמה דגש על איזון המוצרים שלה על ידי הוספת משקאות ללא אלכוהול וצמצום תוספת הסוכר.
הבירות של וולפאס אנגלמן לרכישה עכשיו אונליין
מבחר בירות מומלצות של הלאוטר