אייקון אמריקאי: מבשלת סיירה נבאדה
קן גרוסמן, שעבד בחנות שמכרה ציוד לבישול בירה, הקים יחד עם פול קמוסי אחת ממבשלות הקראפט המצליחות ביותר בארה"ב. מבשלת סיירה נבאדה שהוקמה בקליפורניה בשנת 1979 מייצגת עולם שלם של חדשנות וחלוציות בתעשיית הקראפט האמריקאית.
בשנות ה-70, כשגרוסמן עוד ניהל חנות לייצור בירה ביתית בעיירה צ'יקו שבקליפורניה, החל לחקור טעמים חדשים ונועזים, תוך התמקדות בכשות אמריקאיות, שהיו באותה תקופה פחות פופולריות. גישתו פורצת הדרך הובילה ליצירת בירות ייחודיות, שריתקו חובבי בירה וחוללו מהפכה בתעשיית הבירה האמריקאית. כיום, תעשיית בירות הקראפט האמריקאית היא אחת התעשיות הצומחות ביותר בעולם, עם מגוון רחב של בירות, טעמים וחוויות. סיירה נבאדה ממשיכה להיות אחת ממבשלות הקראפט המובילות והמוערכות ביותר, הן בארצות הברית והן ברחבי העולם.
הפייל אייל של סיירה נבדה
החשיבות והחדשנות של המבשלה נובעות במידה רבה מהשימוש החלוצי שלה בזני כשות אמריקאיים, במיוחד Cascade, ומתפקידה בהקמת סגנון בישול "אמריקאי" לאחר תקופה ארוכה שבה שלטו ההשפעות האירופאיות. בשנת 1980, סיירה נבאדה בישלה את הבירה שתהפוך לאגדה. בירת הפייל אייל של סיירה נבאדה, עם השימוש הבולט שלה בזני כשות אמריקאיים בעלי ארומה חזקה, זכתה להצלחה אדירה. מילאה תפקיד מפתח בעיצוב תנועת בירות הקראפט האמריקאית ויצרה תקדים בתעשייה. גישה זו הובילה לפיתוח מסורת בירה אמריקאית ייחודית, וסטתה ממגוון הסגנונות האירופאים שהיו נפוצים בקרב מבשלות הקראפט הקטנות. הפייל אייל של סיירה נבאדה, כמו גם ה-IPA שלה (אחת מבירות ה-IPA האמריקאיות הראשונות), סימנו תפנית משמעותית.
איכות וייחוודיות
כיום, לסיירה נבאדה יש שתי מבשלות, בקליפורניה ובצפון קרוליינה. לאורך השנים, סיירה נבדה המשיכה לחדש ולהוביל, תוך יצירת מגוון רחב של בירות עטורות פרסים, ביניהן טורפדו, סטאוט, פורטר ועוד. המבשלה לא מתפשרת על כלום, ובטח לא על חומרי הגלם של הבירות שלה. כבר מתחילת דרכה ולפני שהייתה אחת מעשרת המבשלות המובילות בארה"ב, השתמש קן גרוסמן והצוות שלו רק בזני כשות איכותיים (וכאמור, מקומיים). לצד הבירות האהובות והקלאסיות של המבשלה, אפשר למצוא תמיד בירות מתחלפות, עונתיות וייחודיות. לדוגמה, בין החודשים ינואר למרץ, המבשלה הציעה למכירה בירת IPA אימפריאלי בשם Hop Bullet Magnum, עם טעמים של אשכולית, קליפת תפוז ושרף אורנים.
לאורך השנים, המבשלה יצרה שורה ארוכה של שיתופי פעולה עם מבשלות אחרות, בתוך ומחוץ לארצות הברית. דוגמה בולטת לשיתוף פעולה מצליח היא בירת Life & Limb שנוצרה ביחד עם מבשלת ה-Dogfish Head מדאלוור. לבירה, שאחד מחומרי הגלם שלה הוא סירופ מייפל טהור, נפח אלכוהול גבוה וטעם עשיר וחזק.
מחויבות לקיימות וקהילה
סיירה נבאדה היא יותר ממבשלה מצוינת, היא גם חברה בעלת מודעות חברתית וסביבתית גבוהה. המבשלה מחויבת לשימוש בחומרים מקומיים, לייצור אנרגיה ירוקה ולצמצום טביעת הרגל הפחמנית שלה, עם מגוון פעולות שהובילו לזכייה שלה בפרס העסק הירוק של שנת 2010. המבשלה לא עצרה מאז, וממשיכה למחזר (שמן ופסולת), להשתמש בפאנלים סולאריים ועוד. בנוסף, היא תומכת באופן פעיל בקהילה המקומית ותורמת למגוון עמותות ופרויקטים חברתיים. /collections/sierra-nevada-סיירה-נבאדה
סיירה נבאדה להזמנה אונליין
מבחר של הלואטר של הכי טובות