פסטיבל הבירה - Hoppy Tel Aviv 2024
פסטיבל הבירה של תל אביב 2024 יצא לדרך בסוף ינואר לאחר דחייה בשל המלחמה ומצב רוח לאומי ירוד. המועד החדש נקבע והופץ לכל עבר קהילות גיקי (Geek) הבירה בארץ. הזדמנות להתאוורר באולם דחוס מלא ברזי בירה וחברים לריח המר המשכר בכוסות הטעימה העמוסות.
אז ראשית ברכות ותודות לקובי קרמר אשר הרים פסטיבל בירה בתקופה מעורערת של כולם. קצת נורמליות בתוך אוקיאנוס של דאגות. אני מקדים את המאוחר אבל הפסטיבל היה מצויין.
נכנסתי להאנגר מספר 11 בנמל - הכתה בי תחושת קזינו של איבוד תחושה של זמן או מקום ביקום. המשימה ברורה שתייה. כל השאר העולם יכול להמתין (עבודה, משפחה, ניקיונות בית ואם שרה שיפצה את הבריכה בקיסריה).
חוויות ראשונות - הרבה אנשים שהתייצבו עם הפתיחה. מלבן מרכזי עם המון דוכני בירה עם כל מה שחדש. מהארץ וחו"ל. איזה כיף עשרות בירות שמעולם לא נחתו בארץ הגיעו במיוחד לפסטיבל. המלבן הקסום זה המקום שאני רוצה להיות.
אבל נתחיל מהתחלה היכן שחיכתה הארנבת הלבנה - Whitt Rabbit Brewery
היו המון מבשלות באירוע. נעשה כבוד מקומי על יריית הפתיחה של הארנבת מתל-אביב. בקצרה - זאב רבינוביץ תעשיין צבאי החליט להיכנס בכל הכוח לעולם הבירה. המבשלה מקפידה על איכות לאורך כל תהליכי הבישול עם ציוד מתקדם והקפדה על חומרי גלם. נכון לרגע זה 3 סוגי IPA. אני טעמתי שניים.
שתיתי Day Dream ו- Ten Feet Tall.
טעם צלול לשניהם עם טעמי כשות נעימים שמתחלקים על הפה. חלק נעים ממש מתגלש פנימה. אי.פי.אי לא אגרסיבי ולא אסרטיבי אלא יותר מרגיע ונעים לחך.
שניט
המבשלה בדיוק חגגה שנתיים לפני כמה ימים. כבר לא הכי הצעירה לאור המצטרפות החדשות אבל עדיין הכי פורה. בין 16-18 סוגי בירות קראפט שמבשלות בקפידה ברחוב הארבעה בתל-אביב ומוגשות כל יום בברו-פאב הכיפי שלהם.
לפסטיבל הביאו 3 סוגי כולם בעלי גוף נוכחות וטעמים מודגשים טעמתי שתיים.
עכשיו מעושן Rauchbier -
למי שאוהב עשן זה הזמן לסור לשניט ושאול אם במקרה יש בברזים. הטעם של במברג - עיר בדרומה של גרמניה ששם החלו לבשל את המקור לפני כמה מאות שנים. טעם וסמיך של עשן שנכנס ישר לתוך הריאות. מעט פחמן כמו שצריך כדי שלא ישרוף בפה.
עכשיו מעונן Neipa -
הייזי כמו שצריכה להיות קצת מחוספסת בפה. גוף מלא אך רך ועדין עם נגיעות טרופיות. מורגש שימוש במספר זני כשות שהופכים את הטעם למורכב יותר.
אוק אנד אש
מבשלת הקראפט מליד בית שמש מייצרת המון סוגי בירה, לימונדות וסיידרים באופן קבוע.
לפסטיבל הביאו מגוון חדשני של בירות בטעם עגבניות, מלפפון וגם לימון פרסי. טעמים חזקים של גספצ'ו לאוהבי הג'אנר.
- Sour עגבניות
מעניין וחדשני כמו לאכול מרק עגבניות מתובל בקצת קרוטונים של אדי אלכוהול.
Alligator
מבשלה ישראלית חדשה וכנראה חדשנית מאוד.
הייזי אי.פי.יאי -
בהחלט נחמד. טעם כשותי בולט של מספר טעמים מרירים שמתפתחים ככל ששותים יותר. משהו מחוספס וראשוני.
Allfarm Brewery
Alefarm Brewing נמצאת ליד קופנהגן, דנמרק. מעידים על עצמם כמבשלת קראפט מודרנית עם תשוקה למשקה ולבישול אותנטי. רוצים לאחד אנשים עם חוויות הבירה יוצאות הדופן שלהם.
Sour -
אחלה סאואר דני וגם היחיד והראשון ששתיתי אי פעם. אבל בשביל זה באים לתל אביב ל'ביר פסטיבל'. לנסות דברים שלא היו מגיעים לכאן אף פעם. מזכיר לי את הטיול המשפחתי שעשיתי באי מון בדנמרק.
מארזי בירה מומלצים של הלאוטר לצריכה עצמית או מתנה
מבחר אישי שלנו לכל מארז