White Rabbit (וייט ראביט) - מבשלת בירה תל-אביבית
אם אתם נמנים על חובבי בירה, כל יום ודאי טומן עבורכם הזדמנות חדשה להיכרות עם מבשלה חדשה ולהתנסות בבירות מיוחדות ומרעננות.
והחדשות הטובות הן שיש לא מעט מבשלות מיוחדות ומגניבות ברחבי הארץ – ויש גם סיכויים גבוהים שחלק מהן אתם בכלל לא מכירים – וכיף לנו שאנחנו יכולים להכיר ולחדש לכם.
אז אם מסיבה כזאת או אחרת עוד לא יצא לכם להכיר את מבשלת ייט– ראביט – מבשלה תל אביבית צעירה וייחודית, זאת בדיוק ההזדמנות שלכם להכיר.
בקצרה – הרעיון שמאחורי המבשלה
וייט – ראביט (white-rabit) היא תוצר של רעיון שאפתני במיוחד - יצירת בירה איכותית בסטנדרטים בינלאומיים, כאן בישראל.
על הרעיון (ועל יישומו) חתום זאב רבינוביץ, תעשיין מהתחום הצבאי שבכדי להוציא את הרעיון שלו אל הפועל, בחר ללמוד את רזי ייצור הבירה לעומק, ועשה זאת במדינות הידועות בזכות הבירות המיוחדות והאיכותיות שלהן: אנגליה ודנמרק.
בכדי ליישם את הרעיון שלו, היה חשוב לו שיושם דגש משמעותי על כל הפרטים, הגדולים והקטנים באמצעותם ניתן ליצור בירה שהיא לא פחות ממעולה.
לכן הוא החליט לשים דגש על כל הפרטים אשר אמורים ליצור יחדיו בירה מעולה: בחירת הכשות המתאימה, הלתת, סוגי השמרים וכמובן, גם את אנשי המקצוע אשר יסייעו לו בהוצאת החזון אל הפועל.
White Rabbit - על המבשלה
כאמור, הרעיון שקרם עור וגידים יצא אל הפועל וזאת, בצורה של מבשלת בירה מושקעת ומדליקה אשר ממוקמת בתל אביב.
מה שמאפיין את הבירות של המבשלה זאת הארומה החזקה, הקרמיות והטעמים המאוזנים – שחובבי בירות יודעים להעריך, אבל.. גם מי שלא נחשב "אנין טעם" בעולם הבירות, עתיד לזהות את הייחודיות והאיכות של הבירות (וכמובן, גם ליהנות מהן).
במבשלה מתמחים בין היתר, בייצור של בירות IPA – והודות לידע והיכרות מעמיקה עם תכונות שונות אשר אמורות לאפיין בירות מסוג שכזה. כמו: העובדה שהן רגישות לשינויים ובעיקר לחום גבוה (המאפיין כידוע, את המדינה בה אנו חיים והן מיוצרות). התקבלה החלטה במבשלה לשמור על הבירות קרות לאורך כל הליך ההפצה (סטנדרטים בלתי מתפשרים כבר אמרנו..).
על הבירות של המבשלה
אבל אם אתם חובבי בירה, סביר להניח שמה שהכי מעניין אתכם זה לקבל מידע על הבירות עצמן. ויש כמה בירות שמאוד מזוהות עם המבשלה שכדאי להכיר ובין היתר: Feed Your Head שהיא בירה מסוג NEIPA אשר מכילה 7 אחוז אלכוהול. מדובר בבירה העשירה בטעמים טרופיים של מנגו, מלון וגויאבה. והיא מכילה חיטה ושיבולת שועל.
בירה חזקה נוספת (בדומה לקודמת גם היא מכילה 7 אחוזי אלכוהול) היא Ten Feet Tall . גם הבירה הזאת מציעה ארומות מרעננות ומיוחדות של פירות טרופיים כמו: מנגו, פסיפלורה וליצ'י. מדובר בבירה צלולה וזהובה – וכמובן, כיפית לשתייה.
אם אתם חובבי IPA אז מומלץ לכם לנסות בירה בשם Day Dream המכילה 5 אחוזי אלכוהול. מה שמאפיין את הבירה הזאת זה הארומה של אשכולית אדומה ופרחי הדר. מדובר בבירה מרעננת המתאפיינת במרירות קלה.
ומה עוד?
אז על רעיון דיברנו, על המבשלה סיפרנו וכמובן, גם מידע על הבירות לא חסכנו אבל יש עוד..
קודם כל במבשלת White Rabit לקחו את האהבה לבירה צעד קדימה. כחלק מכך, לצד המבשלה המושקעת נפתח גם מועדון בירה – כך שמי שסקרן לגבי עולם הבירה, מוזמן למקום לקבל הצצה והתנסות מעשית בבישול בירה – וכמובן, גם ליהנות מסיורי טעימות.
במקום מתקיימות גם סדנאות מעניינות וחווייתיות בנושאים שונים אשר המשותף לכולם (נו.. יש לכם ניחוש?), זה כמובן עולם הבירה.
תוכלו לקחת חלק בסדנאות כמו: סדנת בישול בירה (אם מסקרן אתכם איך לבשל בירה בבית זאת סדנא בשבילכם), סדנת הכנת נקניקיות (כי מה הולך הכי טוב לצד בירה?), סדנת טעימות של בירות ועוד מגוון סדנאות.
חוץ מזה, בחנות של המבשלה, לצד מארזי בירות (הבירות נמכרות cמארזים מיוחדים אשר שומרים על הקור של הבירות), ניתן למצוא גם מתקנים למזיגת בירה ומקרר בירה מהחבית במיתוג מגניב במיוחד – כך שאם אתם מחפשים מתנה לחובבי בירות, כדאי לשקול את האפשרות הזאת.
אז אם בא לכם להתנסות בבירות העומדות אשר סטנדרטים בינלאומיים ו/או אם מתחשק לכם פשוט ללמוד, לטעום ולהתנסות בעולם הבירה (כי אין כל ספק שזאת חוויה מעניינת ומהנה) – כנראה שמבשלת White Rabbit תהווה ככתובת התל אביבית הנכונה בשבילכם.
גם אם אתם מגיעים לחופשה או לבילוי בתל אביב ומחפשים אחר פעילות חווייתית ומעניינת, המבשלה, ומדויק יותר, מועדון הבירה לצידה, יכולים להוות כמקום הנכון בעבורכם (כמובן, חשוב לתאם מראש).
לסיכום, אם מסיבה כזאת או אחרת עדיין לא יצא לכם להכיר את וויט – ראביט, אנחנו שמחים שהצלחנו לחדש לכם. ועכשיו, כל שנותר לכם לעשות זה כמובן לטעום את הבירות (כי כידוע, מילים הן רק מילים ובסופו של דבר הטעם והחוויה הם אלה שקובעים) אז צ'ירס..